Cum se alege un avocat bun?

Share Button

Cum se alege un avocat bun?
In momentul in care oamenii trebuie sa fie reprezentati in fata legii de catre un avocat, in mod evident isi vor pune intrebarea “cum gasesc un avocat bun?”, insa este foarte important de mentionat faptul ca toti avocatii sunt buni in profesia pe care o urmeaza.

Ce este insa foarte important de mentionat si de amintit, este faptul ca tipul avocatilor difera de la unul la celalalt, si de la o cauza la alta, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acest aspect.

In primul rand, toate persoanele care trebuie sa fie reprezentate in fata legii de catre un avocat, ar trebui sa caute o casa de avocatura, de unde sa isi aleaga avocatul, iar o casa de avocatura indicata ar fi de exemplu Motorgacanureci.ro.

De ce neaparat o casa de avoatura? Pentru ca in cadrul unei case de avocatura, lucreaza mai multi avocati, iar fiecare avocat este specialist intr-un anumit tip de procese.

De exemplu, o casa de avocatura poate avea unul sau mai multi avocati care sa fie specializati in dreptul administrative, si care se pot ocupa de actele administrative, de contraventii, se pot ocupa de litigiile de conencios administrative sau de raporturile de serviciu si mandate.

O casa de avocatura poate avea deasemenea si avocati care sa fie specialisti in litigii si conflicte de munca, iar acestia se pot ocupa de stabilirea raporturilor de munca, de executarea obligatiilor contractuale, se pot ocupa printre altele si de realizarea contestatiilor privind anumite decizii, etc.

Tot in cadrul unei case de avocatura mai lucreaza si avocati specializati in drept civil, iar acestia se pot ocupa de realizarea unor contracte, succesiuni sau partaje. Acest tip de avocati se poate ocupa de anumite litigii de familie si minori, se poate ocupa de raspunderea contractuala sau de raspunderea delictuala, de executari silite si de diferite tipuri de contestatii.

Iarasi este important de mentionat faptul ca in cadrul unei case de avocatura lucreaza si avocati specializati in dreptul penal, care pot sa ofere servicii de asistenta si reprezentare penala, sau asistenta si reprezentare privind masurile preventive.

Acest tip de avocati se ocupa si de recuperarea diferitelor prejudicii, ei au in vedere si executarea pedepselor, dar si alte aspecte.

Se mai pot gasi in cadrul unei firme de avocatura si avocati specializati in dreptul comercial, iar acestia printre altele se pot ocupa de infiintarea si de organizarea societatilor, se pot ocupa deasemenea de realizarea diferitelor contracte, tranzactii si cesiuni.

Tot acest tip de avocati se poate ocupa de raspunderea contractuala si delictuala, dar si de alte aspecte la fel de importante.

Exista avocati specializati in mediere, iar aici putem aminti conflictele de munca, cele civile, comerciale sau penale. Acestia se mai ocupa si de diferite acorduri de mediere, dar si de alte aspecte.

spioneaza.ro

Intr-o casa de avocatura, se mai pot gasi avocati care sa fie specializati in drepturile de autor si in proprietatea intelectuala, care pe langa servicii de consultanta si de asistenta, pot sa reprezinte clientii in fata instantei, se pot ocupa de diferite litigii, si de alte aspecte.

 

Leave a Reply