Cum se pregateste o nunta?

zonia.ro
Share Button

Cum se pregateste o nunta?
In momentul in care doi tineri indragostiti se hotarasc sa isi uneasca destinele si sa se casatoreasca, trebuie sa stie ca ii va astepta o perioada destul de stresanta pana la nunta, pentru ca trebuie ca totul sa fie pregatit pas cu pas, ceea ce inseamna automat si mult stres.

De ce? Pentru ca fiecare cuplu isi doreste sa aiba o nunta de vis, asa ca va trebui sa puna mare pret pe fiecare mic detaliu, iar toate aceste mici detalii conteaza foarte mult in organizarea unei nunti.

Totul va trebui insa sa inceapa odata cu stabilirea listei de invitati, pentru ca in functie de aceasta lista de invitati va conta forte mult si alegerea localului unde va trebui sa se desfasoare petrecerea de nunta. Acest lucru ar trebui facut cam cu minim 12 luni inainte de nunta.

Mai apoi, va trebui ca viitorii miri sa isi stabileasca bugetul alocat petrecerii, pentru ca stim cu totii ca o nunta costa multi bani, asa ca trebuie ca totul sa fie pus la punct.

Deasemenea, inainte de alegerea datei nuntii, trebuie consultat calendarul, pentru a se stii cand sunt acceptate nuntile, pentru a nu fi in postul vreunei sarbatori.

Referitor la alegerea localului, aici trebuie mentionat faptul ca trebuiesc vizitate cat mai multe locatii, pentru ca preturile pentru meniuri, si pretul solicitat drept acont cu siguranta va fi diferit de la un caz la altul.

In acest timp, vitorii miri se pot orienta spre costumul de mire si spre rochia de mireasa, si pot sa caute informatii despre dj, despre serviciile foto video nunta, si despre maestrul de ceremonii (staroste).

Apoi, inainte cu 9 luni de data evenimentului, trebuiesc semnate contractele de colaborare cu dj-ul, cu cameramanul si cu fotograful, sau cu o firma profesionista care ofera astfel de servicii foto video nunta.

Deasemenea tot in aceasta perioada trebuie stabilita si tema nuntii, pentru ca in zilele noastre, fiecare nunta se desfasoara dupa o anumita tema.

Inainte cu 5 luni de marele eveniment, trebuie cumparata rochia de mireasa, costumul de mire si accesoriile necesare tinutelor respective. Deasemenea, tot in acest timp, trebuiesc cumparate si invitatiile pentru nunta, care vor trebui apoi impartite persoanelor care vor veni la nunta.

Inainte cu cateva zile de marele eveniment insa, vor mai trebui facute cateva cumparaturi, atat pentru casa mirelui cat si pentru casa miresei, pentru ca invitatii care vin dupa mire, sau dupa mireasa, sa poata sa fie serviti, la fel ca si fotograful, cameramanul, starostele, nasii, etc.

Ei bine, odata venita si ziua cea mare, cu siguranta aceasta va fi una plina de emotii, pentru ca atat mirele cat si mireasa, la fel ca si socrii mari si socrii mici, isi doresc ca totul sa decurga perfect.

Dupa ce perechea de nasi este luata de acasa, ei impreuna cu camaramanul si fotograful vor pleca dupa mire, care apoi isi va lua mireasa de acasa si vor pleca la cununia civila, apoi la cununia religioasa, dupa care vor pleca cu totii la localul unde se desfasoara petrecerea de nunta.

Asadar, in mare parte, cam aceste lucruri ar trebui sa le cunoasca toti cei care intentioneaza ca in viitorul apropiat sa se casatoreasca.

 

Leave a Reply