De cate tipuri sunt centralele termice?

zonia.ro
Share Button

Intr-o locuinta moderna, echipamentul folosit pentru incalzirea locuintei este direct raspunzator de consumul de energie termica, cel putin in perioada sezonului rece, atunci cand temperaturile de afara sunt foarte scazute.

Este important de mentionat faptul ca pentru incalzirea locuintelor, se pot folosi mai multe echipamente, insa cei care aleg sa opteze pentru centrale termice, fac alegerea cea mai buna, din toate punctele de vedere.

Referitor la aceste centrale termice, se stie faptul ca ele pot sa fie destul de costisitoare, motiv pentru care alegerea lor nu poate sa fie deloc una intamplatoare, asa ca toti cei care isi cumpara o centrala termica pentru incalzirea locuintei, trebuie sa cunoasca mai multe aspecte importante.

Un aspect important, este acela ca nu de fiecare data centralele termice care au cele mai mari preturi pot sa reprezinte cea mai buna solutie pentru incalzirea locuintei. Fiecare locuinta are propriile sale necesitati, asa ca pentru fiecare locuinta in parte, exista un alt tip de centrala termica ideala.

Aici este iarasi important de amintit faptul ca nu toate locuintele sunt compatibile cu toate sursele de energie pe care le pot folosi centralele termice, asa ca trebuie aleasa o centrala termica, care sa corespunda.

De exemplu, se poate opta pentru o centrala termica pe gaz sau pe GPL, iar dupa cum spune si denumirea acestora, ele functioneaza pe gaz sau pe GPL. Aceste centrale sunt foarte pupulare, si sunt extrem de utile datorita faptului ca folosesc gazul ca si principala sursa de alimentare.

In general, acestor centrale nu le pot fi aduse imbunatatiri majore, insa orice persoana care isi doreste o centrala pentru locuinta sa, o astfel de centrala analizeaza prima data.

Plus de asta, o centrala pe gaz este simplu de controlat, si este foarte practica, si foarte eficienta, si foarte economica, asa ca daca ai si tu de gand sa optezi pentru o centrala termica, o asemenea centrala trebuie sa iti cumperi.

In cazul in care nu vei gasi o centrala termica pe placul ta, care sa functioneze pe gaz, vei avea posibilitatea sa iti indrepti atentia si spre o centrala termica electrica, insa o asemenea centrala va avea un consum mai mare de energie.

Ca si pret, o centrala termica electrica se apropie de o centrala termica pe gaz, insa ca si consum de energie, este mult mai rentabila o centrala termica pe gaz, care este mult mai eficienta.

Vei mai avea si posibilitatea de a opta pentru o centrala termica care functioneaza cu combustibil solid. De regula, aceste centrale sunt folosite de catre cei care locuiesc in mediul rural, iar combustibilul solid folosit este lemnul.

Plus de asta, o asemenea centrala are nevoie de o zona de evacuare a fumului rezultat in urma arderii lemnului, dar si de un spatiu de depozitare al lemnului folosit drept combustibil. Acesta este si principalul motiv pentru care cei care locuiesc la bloc, nu pot opta pentru o astfel de centrala termica.

spioneaza.ro

Din pacate insa, o astfel de centrala termica pe combustibil este si destul de dificil de intretinut, pentru ca pe langa alimentarea frecventa cu combustibil, ea mai trebuie si curatata frecvent.

Leave a Reply