De ce este important montajul ansamblului LCD cu digitizer?

Share Button

De ce este important montajul ansamblului LCD cu digitizer?
Dorim sa va explicam ce inseamna un digitizer la un smartphone in continuare. Digitizer-ul este componenta separata de LCD, desi in procesul de fabricatie LCD-ul si digitizer-ul sunt contopite cu un adeziv optic.

Digitizer-ul este sticla de pe partea frontala a ecranului care are ca functie principala protejarea ecranului LCD si rol de transfer, adica transfera functiile de glisare, zoom si apasari spre LCD. Se transmite un stimul de atingere asupra digitizer-ului apoi este transferat la LCD printr-un cablu flexibil, instalat de producator.

Acest cablu se poate rupe in timpul instalarii sau poate sa nu fie montat corect si atunci este necesara interventia prin reparatii Htc pentru eliminarea erorilor posibile, si anume innegrirea ecranului si imagini sterse, sau modificarea culorilor sau un LCD care palpaie.

Ne vom referi la montajul efectuat pentru HTC prin. Acest montaj se executa cu maxima atentie si in mod profesionist de catre o echipa de tehnicieni din service-uri. Discutam de spargerea digitizer-ului si o posibila inlocuire sau reparare doar a acestui digitizer. Este foarte dificila aceasta operatiune pentru ca LCD-ul si digitizer-ul se separa foarte greu, reprezinta acel ansamblu, deci daca se constata doar o defectiune la digitizer, este mai indicat sa fie inlocuit ansamblul.

Ansamblul se monteaza usor si rezista in timp. Preturile montajului sunt relativ mici, deci nu trebuie sa va faceti griji ca inlocuirea si a LCD-ului ar creste costurile.

Va vom prezenta si cateva detalii despre HTC, este o companie cu sediul in Taiwan care a lansat mai recent HTC One, unul dintre cele mai reusite smartphone-uri ale companiei, cu memorie RAM de 2GB, cu Quad Core Krait 300 cu putere de 1,7 GHz si sistem de operare Android, camera foto de 4 Ultra Pixeli.

Daca aveti acest smartphone HTC One si o problema la digitizer, va dati seama ca trebuie sa mergeti rapid cu el in service, pentru ca celelalte functii sunt speciale si nu pot fi afectate de aceasta componenta principala a lui HTC One, trebuie sa fie imediat remediata problema doar intr-un service autorizat GSM, care garanteaza lucrarea de reparatie, prin montajul ansamblului LCD cu digitizer, cu mare atentie pentru a reda functionalitatea perfecta echivalenta cu cea din fabrica si esentiala pentru orice smartphone, aceea de a transmite prin touch toate informatiile pe care le preiau aplicatiile si fac astfel ca telefonul sa functioneze.

spioneaza.ro

In concluzie, acest ansamblu dintre LCD si digitizer este deosebit de bine conceput de catre producator, dar daca apar aceste erori sau defectiuni la digitizer, atunci este mai dificil de reparat separat, pentru ca este dificil de demontat, este indicata o reparare sau o inlocuire a ansamblului, pe care orice client trebuie sa o accepte ca pe cea mai buna solutie din partea echipei de tehnicieni care nu doar o data au intampinat astfel de probleme, si stiu cel mai bine cum se face cea mai buna reparatie a digitizerului sau inlocuirea a acestuia, fara a afecta alte componente si in principal fara a afecta LCD-ul.

Leave a Reply