De ce mi-a fost scarba mereu de politica

spioneaza.ro
Share Button

De ce mi-a fost scarba mereu de politicaNu mi-a placut niciodata politica. Nici politicienii. Fiu de taran din inima Baraganului , am fost educat in spiritul dreptatii , sinceritatii si mandriei de a fi propriul meu stapan. N-am suferit obedienta si parsivitatea ”intelectualitatii” majoritatii clasei politice.

Deunazi , am dat o fuga cu un vecin la un magazin de bricolaj , sa-si aleaga unul din cele mai performante motocultoare aparute in oferta promotionala a respectivului magazin. Degeaba imi batusem eu gura , explicandu-i ca cele mai ieftine motocultoare le gasesti pe site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.com , vecinul avea fixatia acelui magazin.

Tocmai eram in febra stabilirii modelului de motocultor potrivit dorintelor bunului meu vecin , cand cineva ma bate pe umar. Era un fost coleg de liceu , imbracat la patru ace , de ziceai ca abia coborase de pe podiumul unei prezentari de moda , degajand un parfum strident , ce ar fi facut-o invidioasa pe cea mai sofisticata dama de companie.

Trebuie sa spun ca nu-l mai vazusem de vreo trei decenii , amintirele mele despre el rezumandu-se la tipul liceanului tocilar , de familie intelectuala titrata , antifotbal , antigagici si antibere la halba , ilegala placere vinovata a anturajului meu de atunci.

Foarte volubil , dupa ce a aflat cum retrogradasem eu de la statutul de orasean de la bloc , resemnandu-ma la umila conditie a lucratorului gliei , s-a apucat sa-mi povesteasca cu lux de amanunte ascensiunea propriei persoane in furtunoasa viata politica postrevolutionara.

Dupa o trecere in revista a partidelor prin care trecuse , PRM , PNG , PDL , PPDD si UNPR , sfatos si povatuitor imi facu propunerea de a intra si eu pa taramul indestulator al politicii de pe minunatele plaiuri mioritice. El urma sa-mi fie gurul binevoitor , ce urma sa-mi indrume primii pasi pe terenul atat de alunecos al politicii.

L-am lasat sa-si termine monologul , l-am privit lung , din cap pana-n picioare si l-am refuzat  politicos , explicandu-i ca politica si slujitorii ei sunt pentru mine mai inutili decat acele motocultoare  langa care ne aflam.

Ce mi-a oferit politicul mie , cetateanului simplu , in ultimul sfert de secol ? Nimic , in afara cresterii numarului de taxe si impozite si de degradarea celor mai importante sectiuni ale unei societati : invatamantul , sanatatea si agricultura care ne hranea sanatos.

Daca fiecare politician din tara noastra , ar fi lucrat efectiv macar un an din ultimii 25 pentru tara lui , pentru populatia care a investit incredere in el , atunci nivelul nostru de trai ar fi putut suporta comparatie cu nivelul de trai al populatiei scandinave sau helvete.

Dar nu , cu mainile in buzunare , defiland pe treptele Casei Poporului (atunci cand binevoiesc sa fie prezenti la lucru) , cu o multime de reporteri alergand dupa valoroasele lor declaratii , dragii de ei nu mai au timp pentru plebea netoata , incapabila sa inteleaga importanta menirii lor in aceasta viata.

N-au realizat inca , faptul ca au fost alesi strict de partea semianalfabeta a electoratului . Emanciparea lor artificiala , infumurarea discursului lor in care se stranguleaza cu propriile cuvinte , nu fac altceva decat sa-si piarda ultima ramasita a propriilor suporteri.


Alte stiri actuale :

1. Cît e de anticomunist fostul comunist Traian Băsescu
2. Geoană, nemulţumit de politica externă românească
3. Klaus Werner Iohannis, un neamț cu dosare și influență politică
4. SENZAŢIONAL! Ponta, ATACAT în Parlamentul European că IA BANII FERMIERILOR

Leave a Reply