De ce sa alegem rafturi metalice?

Share Button

de-ce-sa-alegem-rafturi-metaliceIn ultimul timp cererea de pe piata s-a dublat pentru ca magazinele au nevoie mereu de rafturi si de mobilier dur si care sa fie capabil sa sustina si greutati destul de mari. Prin urmare pentru toate magazinele mari si nu numai sunt recomandate rafturile metalice si cele facute din lemn.

De asemenea in cele ce urmeaza va prezentam toate amanuntele legate de metal pentru a putea intelege de ce este bine sa cumparati rafturi si obiecte metalice pentru un asemenea mediu. Noi nu avem ca scop sa va impunem sa cumparati o  mobila anume ci doar sa va ajutam sa cumparati ceea ce considerati ca vi se potriveste cel mai bine. Totul depinde de ceea ce veti alege voi.

In primul rand este bine de stiut ca cele mai multe metale sunt solide si veti putea gasi rafturi si alte obiecte facute din orice fel de metal. Singurele elemente chimice care nu sunt supuse acestor reguli poate fi mercurul care in stare naturala e lichid dar care este foarte toxic si din aceasta cauza nu se poate face din el nimic care sa aiba legatura directa cu omul.

Metalele au si proprietati variate si complet diferite comparativ cu cele pe care le prezinta nemetalele precum lemnul. Toate aceste proprietati caracteristice sunt valabile pentru toate metalele fara sa mai conteze daca sunt solide sau lichide.

Proprietatile fizice ale metalelor sunt foarte multe. Ele sunt usor de vazut prin luciul lor tipic denumit si luciu metalic. Lucrul acesta se datoreaza puterii lor de a reflecta lumina pe care metalul o are. In ciuda luciului acestuia metalele sunt opace si chiar sunt utilizate in straturi destul de subtiri pentru ca undele luminoase pot sa loveasca electronii care se gasesc in metal dar care sunt amorticati si nu pot sa fie diseminati mai departe.

Primul motiv pentru care metalele sunt folosite este reprezentat si de culoarea lor. Metalele au si o gama cromatica destul de vatiara. Sunt multe tipuri de metale care au o culoare compacta ori alburie si integreaza in coloritul lor si albul. De exemplu argintul si plumbul sunt metale albe iar altele pot sa fie destul de colorate. Cesiul este galbui, cuprul este rosiatic aurul este galben.

In termeni tehnici metalele se impart in negre sau feroase care fac trimitere la fier alaturi de oteluri si de fonte dar si de metale colorate sau de metale neferoase. Este indicat sa faceti piese de mobila din materiale negre care se vor combina cu lemnul sau cu alte materiale care snt neferoase.

spioneaza.ro

E bine de asemenea sa stiti si proprietatile mecanice pe care le au metalele in cazul in care doriti sa faceti piese de mobila care sunt menite sa stea acasa sau in magazine pentru perioade cat mai lungi de timp. In primul rand este important sa stiti plasticitatea materialelor.

zonia.ro

Aceasta reprezinta o proprietate a metalelor dar si a nemetalelor de a se deforma atunci cand sunt supuse la tensiuni mari care sunt exercitate in exterior. E bine sa stiti totusi ca deformarile plastice nu dispar cu factorul care le provoaca.

Leave a Reply