De ce sa cumperi un laptop second hand?

Share Button

de-ce-sa-cumperi-un-laptop-second-handDaca la inceputul anilor 2000 oamenii alegeau sa isi cumpere un calculator pentru acasa, odata cu trecerea timpului, tot mai multi si-au indreptat atentia spre laptopuri, astfel ca numarul adeptilor de unitati desktop a inceput sa scada.

Daca stam sa ne gandim logic, nu este de mirare acest lucru deoarece un calculator cu unitate desktop, monitor, mouse si tastatura ocupa destul de mult spatiu si nici nu il putem lua cu noi peste tot, in schimb laptopul este foarte usor de transportat atat dintr-o camera in alta, sau de ce nu in week-enduri cand plecam la o cabana la munte sau oriunde altundeva.

Intre laptop si calculator, doar laptopurile ne pot satisface nevoia de mobilitate, indiferent ca aducem in discutie un laptop nou sau unul second hand, un laptop second hand Dell sau un laptop nou de la alt producator.

zonia.ro

In mod evident, achizitionarea unui laptop second hand are atat avantaje cat si dezavantaje.

Mai intai vom vorbi despre partea urata si anume despre dezavantaje, care nu ar fi prea multe insa care trebuiesc amintite pentru a stii la ce ne putem astepta de la laptopul second hand.

Primul dezavantaj daca se poate numi asa este faptul ca nu prea beneficiezi de o perioada mare de garantie sau se poate nici sa nu primesti garantie pentru laptopul tau, insa nu de fiecare data ce e nou tine o viata iar ce nu e nou se strica repede.

Un alt dezavantaj ar putea fi reprezentat de urmele vizibile de uzura, insa in mod sigur nu iti vei alege un laptop plin de zgarieturi. Alte mari dezavantaje nu cred ca ar mai fi in cazul in care iti doresti un astfel de produs.

Daca pana acum am vorbit despre dezavantaje, acum sa vorbim putin si despre partea placuta si anume avantajele pe care le poti avea in momentul in care iti doresti un astfel de laptop.

Cel mai mare avantaj cu siguranta il reprezinta pretul mult mai mic atat fata de pretul unui laptop nou cat si fata de pretul unui laptop refurbished.

Daca stai sa cauti un laptop second hand bun, poate vei avea norocul sa gasesti unul care are o perioada de garantie valabila, care sa functioneze perfect si sa nu prezinte urme de uzura.

In cazul in care iti doresti un astfel de laptop pe care sa il folosesti in interes personal, pentru a viziona filme sau pentru a fi conectat la Facebook, atunci nu merita sa faci o investitie mare in pretul unui laptop si trebuie sa te gandesti la unul second hand.

Ei bine, in cazul in care ai nevoie de un laptop pentru locul de munca sau pentru ca esti un jucator impatimit si toata ziua ai ca principala activitate jocurile pe calculator, atunci nici nu are rost sa te gandesti sa iti cumperi un laptop second hand, pentru ca acesta va fi suprasolicitat si in mod evident va ceda in scurt timp.

Deci ca sa raspund la intrebarea pe care am pus-o in titlul articolului, iti poti cumpara un laptop second hand pentru ca in primul rand este mult mai ieftin decat unul nou, si pentru a-l folosi in scop personal este suficient de bun.

Leave a Reply