Despre vopseaua lavabila

zonia.ro
Share Button

Despre vopseaua lavabila
Vopseaua lavabila e alegerea cea mai buna pentru a amenaja interiorul unei case sau al unui apartament. Are la baza rasini acrilice si poate sa reziste la pana la 1000 de spalari.

Vopseaua lavabila are si o foarte buna aderenta la suport si se aplica foarte usor fiind disponibila in foarte multe nuante.

In aceeasi categorie intra si Savana cu teflon. Vopseaua lavabila pentru peretii interiori este un produs care are la baza rasini si copolimer acrilic dar si pigmenti. Cele mai multe vopsele lavabile sunt diluate cu apa.

Va fi recomandat ca peretii sa fie curati dar si corect finisati cu un glet de calitate inainte sa incepem sa aplicam vopseaua lavabila. Sunt si unele tipuri de vopsea lavabila care au o foarte mare putere de acoperire astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le aplicati in straturi duble.

Pentru a verifica asta puteti sa afecti un test si sa vopsiti doar o mica suprafata de perete. In cazul in care va place cum se prezinta respectiva suprafata dupa ce este vopsita si considerati ca vopseaua acopera foarte bine peretele este de ajuns sa aplicati numai un strat de vopsea lavabila.

Fiti atenti la indicatiile de pe cutie. Unele tipuri de vopsele lavabile specifica faptul ca in cazul in care se doreste sa se aplice in 2 straturi primul strat trebuie sa fie diluat cu o cantitate mult mai mare de apa si stratul final cu o cantitate mai mica si invers tinand cont de tipul de vopsea pentru care optati.

Vopseaua lavabila se poate aplica foarte usor utilizand ustensile speciale cum ar fi pensulele si trafaletii sau buretii ori pistolul pentru vopsit. Au o foarte buna aderenta la suport, indiferent ca vorbim despre beton, gips, zidarie sau carton), rezistenta este mare si la spalare dar si la frecarea cu materiale umede si puterea de acoperire este foarte mare.

Tipul de uscare este foarte scurt. Stratul doi se poate aplica dupa numai o ora in functie de vopseaua pentru care optati de umiditatea din camera si de temperatura.

Singurul dezavantaj pe care il are vopseaua lavabila e acela ca nu poate sa fie aplicat pe toate suprafetele si peste un alt tip de vopsea ori var.

Inainte de a decora un perete cu vopsea lavabila acesta va trebui sa fie netezit si curatat bine, adica razuit si spalat cu solutii cu apa si sapun si sa fie dat cu amorsa pe care sa o puteti cumpara tot din acelasi magazin din care cumparati si lavabila.

In legatura cu posibilitatea de a spala si curata sunt trei tipuri de vopsea, vopseaua lavabila, vopseaua semilavabila si vopseaua superlavabila. Cea din urma este mult mai lucioasa si poate sa reziste la mai multe cicluri de spalare fiind indicata pentru bai si bucatarii.

Este bine sa stiti ca in cazul in care in camera umiditatea este mare veti avea nevoie sa tratati peretii inainte sa ii vopsiti cu solutii speciale. Puteti sa optati si pentru vopsea lavabila cu aditivi care sa impiedice aparitia de mucegaiuri. Generatiile noi cu Teflon contin aditivi speciali care ofera protectie in plus.

Leave a Reply