Detalii despre cititorul SIM pentru Nokia Lumia X2 RM-1012 original

zonia.ro
Share Button

Detalii despre cititorul SIM pentru Nokia Lumia X2 RM-1012 original
In orice magazin cu accesorii GSM, veti gasi cu siguranta un cititor SIM, pentru ca exista multe situatii in care acesta trebuie inlocuit, sau reparat.

Dintre piese telefoane disponibile, veti putea gasi si cititorul Sim pentru Nokia Lumia X2 RM-1012 original, in cazul in care telefonul dumneavoastra Nokia Lumia X2 RM-1012 nu mai citeste cartela SIM, sau SIM-ul este blocat in telefon si ati incercat sa il scoateti si ati deteriorat pinii cititorului SIM.

Telefonul Nokia Lumia X2 RM-1012 se aduce in service, pentru a se verifica ce trebuie facut cu o cititorul SIM, fie apelati la varianta in care aduceti personal telefonul in service, dar va trebui sa asteptati pentru ca personalul calificat sa va repare sau inlocuiasca cititorul SIM, sau sa trimiteti telefonul prin curier, astfel nu va mai trebui sa asteptati, vi se trimite inapoi telefonul in acceasi prin curier.

spioneaza.ro

Daca trebuie inlocuit cititorul SIM, si este cazul cel mai recomandat, atunci se va inlocui si se va instala noul cititor SIM si se va oferi garantie. Cititorul SIM trebuie inlocuit daca Nokia Lumia X2 RM-1012 nu recunoaste cartela SIM.

Daca ne intoarcem in timp, la primele SIM-uri, ne intoarcem si mai mult la telefoanele
fixe, acelea care aveau un fir, prin fir se facea o legatura cu o centrala unde exista un operator, care facea legatura manual cu cel cu care doreai sa vorbesti. Insa in prezent, nu mai poate fi vorba de fire, in consecinta este nevoie de un mod nou de identificare. Si s-a inventat o cartela SIM.

La inceput in 1991 cartela SIM era mare cat un card de credit. Dar dimensiunile telefoanelor mobile s-au micsorat, prin urmare si cartelele SIM s-au micsorat, si in prezent o cartela nano-SIM este de 42 de ori mai mica decat prima cartela. Mai folosite sunt micro-SIM-urile sau mini-SIM-urile.

Dar ce inseamna SIM? Prescurtarea provine de la Subscriber Identity Module si este un cip cu memorie de stocare de sub 1 MB cu informatie stocate pe un numar de identificare pe 64 de biti, ocupand o memorie foarte mica. Ce va poate spune un numar de 9 cvintilioane…foarte mult, pe o cartela SIM atat de mica se pot pastra 9 cvintilioane de numere.

Asadar cartela SIM trimite codul de identificare catre o centrala, iar centrala genereaza un numar aleator cu o cheie pentru a genera un alt numar aleator. Primul numar este trimis catre telefon iar daca numerele secundare se potrivesc, atunci se poate vorbi cu numarul apelat.  Pe cartela se memoreaza numerele de telefon.

A mai aparut si un SIM universal, numit eSIM, este un cip in interiorul telefoanelor sau gadgeturilor, care nu se mai scoate dintr-un telefon in altul.

Daca ce am scris mai sus pare o istorie mai mult, datele respective va pot crea o imagine mai clara despre importanta unei cartele SIM pentru orice telefon mobil, iar in cazul nostru special detaliat, si anume cititorul SIM pentru Nokia Lumia X2 RM-1012 original il puteti gasi in magazinele GSM.

Leave a Reply