Este un aparat de muls vaci calea catre o adevarata ferma?

zonia.ro
Share Button

Este un aparat de muls vaci calea catre o adevarata ferma?Atunci cand te afli la inceput de drum, cel putin in ceea ce priveste demararea unei afaceri care are ca domeniu de activitate cresterea animalelor, in speta cea a vacilor, este foarte important sa cunosti reglementarile fata de care trebuie sa te aliniezi (norme europene), astfel incat afacerea ta sa poata rezista cat mai bine pe piata.

Acest lucru presupune ca tu sa fii la curent cu tot ceea ce inseamna echipamentele necesare de-a lungul procesului de productie: aparate de muls vaci, echipamente de curatare, echipamente de stocare, dar si cu modalitatile prin care sa poti face ca afacerea ta sa se dezvolte cat mai bine.

Majoritatea pseudo-crescatorilor de animale considera ca este suficient pentru inceput sa se doteze cu un aparat de muls vaci si sa stagneze la acest nivel, iar acest lucru sa ii propulseze automat in topul marilor crescatori de animale. Nimic mai neadevarat! O astfel de afacere in domeniu presupune investitii semnificative, sacrificii, dar si dedicare totala din orice punct de vedere.

Practic, o astfel de afacere incepe cu achizitionarea spatiului in care vor fi gazduite animalele. In functie de numarul de capete iti poti face o imagine estimativa asupra capacitatii de care va trebui sa dispui, dar si asupra elementelor de productie necesare ulterior. Mai mult decat atat, va trebui sa ai in vedere pozitionarea geografica a staulelor, distanta fata de sursele de apa, dar si fata de celelalte utilitati, pentru a sti in final suma estimativa aferenta acestor caracteristici.

Investitiile capata si mai mult sens in momentul in care sunt achizitionate sistemele de dejectie, dar siĀ  cele de curatare a staulelor. Va intrebati de ce sunt necesare aceste lucruri? Ei bine, pentru a fi aprobata pe o piata de desfacere a carnii sau laptelui, o ferma de animale trebuie sa respecte cateva norme foarte stricte in ceea ce priveste igiena animalelor, a staulelor, a zonei de furajare si a intregului spatiu de stocare. In caz contrar se poate intampla ca procesul de productie sa fie considerat a fi total neigienic si sa fie privit ca fiind un potential focar de infectie.

Judecand in mod corect, putem afirma faptul ca nimanui nu i-ar conveni sa consume alimente despre a caror provenienta sa nu se stie nimic, nu-i asa? Cu totii cautam sa consumam doar acele produse ce au garantia ca respecta in totalitate normele impuse de catre autoritati, cel putin in ceea ce priveste igiena.

Avansand cu procesul de productie, cel mai probabil va trebui sa ne indreptam atentia si catre celelalte investitii ce vor urma de-a lungul timpului. Halele de stocare a furajelor, recipientele de stocare a laptelui (in ipoteza in care ne adresam si acestui segment de piata), toate reprezinta bani ce trebuie investiti pentru a putea beneficia de un renume pozitiv pe piata de desfacere.

Utilajele necesare pot fi gasite pe piete specializate de profil la preturi destul de accesibile, astfel incat sa poti face o afacere profitabila in urma achizitionarii lor. In ceea ce priveste necesarul de aparate de muls vaci, acestea pot fi gasite pe site-uri precum www.aparatedemuls.blogspot.com in toate variantele posibile, si la preturi din cele mai atragatoare. Asadar, nu trebuie sa te limitezi doar la a creste un animal si la a vinde unui mic segment de piata. Dezvolta-te! Investeste!

Leave a Reply