Ferrari, Porsche si McLaren – Bolizi pe Transalpina

spioneaza.ro
Share Button

Ferrari, Porsche si McLaren – Bolizi pe TransalpinaFaptul ca avem o tara minunata, cu peisaje greu de descris in cuvinte, o poate spune orice roman. Aprecierea este insa cu atat mai mare cu cat aceste cuvinte vin de la straini, de la cei ce ne calca meleagurile nestiind ce frumuseti ii asteapta.

A fost si cazul celor ce formeaza echipa Top Gear, in frunte cu celebrul Jeremy Clarkson, care in anul 2009 s-au hotarat sa vina in Romania pentru a testa traseul celebrului Transfagarasan si sa-i atribuie ulterior titlul de “cea mai frumoasa sosea din lume”. Pentru acest traseu, binecunoscuta echipa a folosit 3 supermasini: Aston Martin DBS Volante, Ferrari California si Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder, echipate cu anvelopele corespunzatore traseului propus.

Daca in cazul Transfagarasanului nu a fost imperios necesara folosirea unor anvelope iarna, masinile care au parcurs traseul beneficiind de modele de anvelope de la Pirelli, Goodyear si Continental, modele pe care dealtfel le regasim in Romania la Anvelopeauto.net in categoriile: anvelope de iarna, vara si all-seasons, in cazul noii provocari lansate de echipa Top Gear vor trebui incluse si modelele pentru conditii de drum ingreunat de conditii meteorologice dificile.

Vorbim bineinteles despre initiativa englezilor de a parcurge traseul Transalpina, soseaua ce ocupa primul loc in Romania ca nivel de altitudine, cu 2145 metri, locul secund fiind atribuit Transfagarasanului cu o altitudine de 2034 metri.

Scopul celei de-a doua vizite este tocmai stabilirea unui termen de comparatie intre cele doua tipuri de drum, precum si testarea caracteristicilor masinilor “aruncate” in acest joc. Inca nu se stie cu ce bolizi ne vor surprinde de data aceasta cei de la Top Gear insa, asa cum ne-au obisnuit vor incerca sa testeze unele dintre cele mai cunoscute sau noi modele.

Zvonurile spun ca acestea vor fi componenetele triadei Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder și McLaren P1. Cele 3 superputeri sunt cele mai noi modele lansate pe piata de profil, astfel incat curiozitatea testarii acestora este destul de mare. Desi expuse si studiate in detaliu la Salonul Auto de la Geneva, merita sa le vedem macar o data ruland pe strazile noastre, mai ales avand in vedere faptul ca sunt adevarate bijuterii, cu preturi exprimate in milioane de euro.

La o scara redusa, pana elucidarea misterului cu privire la sosirea bolizilor, aceasta comparatie de trasee Transalpina-Trasnfagarasan, poate fi facuta chiar de noi insine, folosindu-ne de   autovehiculele personale, poate nu atat in scopul cunoasterii si fortarii limitelor masinilor, precum se procedeaza in cadrul testelor auto, ci in sens recreativ.

zonia.ro

Atentie insa la echiparea masinii, nu uitati sa aveti la indemana anvelopele potrivite, deoarece vremea este inselatoare. Cel mai bine ar fi sa echipati autovehiculul cu anvelope de iarna, care ar putea asigura rularea in conditii de siguranta totala, mai ales in conditiile in care se spune despre Transalpina ca este soseaua care uneste pamantul cu norii.

Posibilitatea ca vremea sa fie potrivnica este destul de mare asa ca cel mai bine ar fi sa va orientati din timp si sa cautati anvelopele necesare. Anvelopeauto.net sustine frumusetea celor mai frumoase doua trasee ale patriei si va ofera anvelopele necesare la preturi accesibile, astfel incat experientele traite la volan sa fie cu adevarat memorabile.

Stiri auto actuale :

1. Merkel vrea 1 milion de maşini electrice pe şoselele Germaniei. Nemţii sunt de altă părere!
2. Producătorul japonez de automobile Nissan recheamă peste 800.000 de maşini la nivel mondial
3. Italienii suțin că acesta este viitorul Dacia Duster l FOTO
4. Efectele timbrului de mediu asupra leasingului auto. Birocratia blocheaza inmatricularile

Leave a Reply