iPhone X, cel mai popular smartphone in prima parte a 2018

Share Button

Estimarile recente arata faptul ca Apple detine, din nou, primele doua locuri pentru cele mai cautate smartphone-uri din lume, datorita iPhone X si iPhone 8, contrazicand raporturile care sustineau ca cererea pentru iPhone X este mica.

Desigur, Apple a livrat mai putine modele iPhone X decat a livrat iPhone 7 Plus in primul trimestru al anului trecut, dar conform topului realizat de Statistica, Apple a vandut in jur de 12.7 milioane de exemplare. Potrivit unei estimari a IHS Markit, cererea pentru modelele mai noi scade datorita cresterii vanzarilor pentru modelele mai vechi.

zonia.ro

De asemenea, un lucru evident este faptul ca Apple si Samsung continua sa domine topul in lista vanzarilor, aceste doua companii luand cate cinci din primele zece locuri, cele cinci telefoane de top ale Apple fiind vandute in 40,6 milioane de exemplare, iar Samsung vanzand  35,3 milioane de exemplare.

Se remarca o crestere in cota de piata mondiala a producatorilor chinezi, insa acestia nu au reusit sa atinga nivelul Apple sau Samsung, partial datorita intarzierii lansarii dispozitivelor furnizate de companiile mai mari in acest domeniu, precum Huawei, Xiaomi si Vivo.

Tot in acest top, iPhone 8 se afla pe locul 2, cu 8.5 milioane de exemplare, urmat indeaproape de Samsung Galaxy Grand Prime Plus, cu 8.3 milioane de exemplare.

Top 10 este completat, in ordine, de: iPhone 8 Plus (8 milioane), Samsung Galaxy S9 Plus (7.4 milioane), Samsung Galaxy On5 (7.2 milioane), Samsung Galaxy S9 (7.2 milioane), iPhone 7 (5.8 milioane), iPhone 6 (5.6 milioane) si Samsung Galaxy J7 (5.2 milioane).

spioneaza.ro

iPhone X are un display de 5.8 inchi, fiind cu 0.9 inchi mai mare decat ecranul lui iPhone 8, iar rezolutia imbunatatita si densitatea pixelilor sunt cele mai mari vazute vreodata pe un iPhone; in ciuda acestui lucru, iPhone X nu este nici mai lat, nici mai gros decat iPhone 8, fiind doar cu 17% mai greu decat acesta.

Un lucru notabil la iPhone X, pe langa ecranul mai mare, este schimbarea radicala de design, dupa ani de zile in care Apple a mizat pentru proiectarea noilor modele pe baza design-ului primului iPhone, lansat in 2007. Ca design, iPhone X pastreaza carcasa din sticla a lui iPhone 8, permitandu-i telefonului sa se incarce wireless, imbunatatire adusa de Apple modelului precedent si care a reprezentat o premiera la acest nivel.

De asemenea, iPhone X mentine difuzoarele stereo, care sunt cu 25% mai bune ca cele ale lui iPhone 7. iPhone X, ca performanta, ramane la acelasi nivel cu iPhone 8. Intr-adevar, iPhone X are un plus de RAM, dar intrucat iPhone 8 are o rezolutie mai mica si o singura camera, nu sunt mari diferente in materie de viteza intre cele doua modele.

Dupa indepartarea jackului audio odata cu iPhone 7, Apple a mai luat o decizie controversata, inlocuind Touch ID-ul cu Face ID, pe motiv ca este un sistem de identificare mai sigur; si sincer, identificarea faciala la iPhone X este mult mai buna decat cea incercata de Samsung.

Leave a Reply