Lance Armstrong a pierdut cele 7 Tururi ale Frantei

Share Button

E oficial, americanul Lance Armstrong a pierdut toate cele 7 Tururi ale Frantei. Informatia a fost data ieri de Uniunea Ciclista Internationala care  a spus ca sanctiunile pentru dopaj predate la Agentia Americana Antidoping sunt intemeiate. Acestia fiind zise, nu este cazul ca sa se conteste decizia, si Lance Armstrong a ramas fara cele 7 titluri.Lance Armstrong nu mai are ce cauta in ciclism, trebuie a fi UITAT in acest sport. UCI retrage cele 7 Tururi ale Frantei lui Lance Armstrong si aplica sanctiunile USADA. Asa ceva nu se poate intampla inca odata, ciclismul a ajuns la cruce de drum”  a declarat presedintele UCI.

Si totusi, unde merg titlurile ? Conform regulamentului UCI, toate titlurile dobandite de Lance ar trebuii sa mearga la Alex Zulle (1999), Jan Ullrich (2000, 2001 si 2003), Joseba Beloki (2002), Andreas Kloden (2004) si Ivan Basso (2005), insa la randul lor au fost implicati intr-un caz major de dopaj. Totodata, Forul International trebuie a lua o decizie la cine merg tricourile galbene pierdute de americanul de 41 de ani Lance Armstrong, o sugerare facuta de organizatorii Turului Frantei ar fi ca in aceasta perioada sa nu aiba niciun castigator.

Daca Forul International decide ca trebuie sa aiba castigatori, ar trebuii atuncia sa ia in calcul ciclistii curati, din punct de vedere a dopajului, iar atuncia cele 7 titluri ale Frantei ar trebuii distribuite astfel:

spioneaza.ro

1999 – Daniele Nardello, locul 7
2000 – Daniele Nardello, locul 10
2001 – Andrei Kivilev, locul 4
2002 – Carlos Sastre, locul 10
2003 – Haimar Zubeldia, locul 5
2004 – Carlos Sastre, locul 8
2005 – Cadel Evans, locul 8

Vom vedea pe curand ce se intampla in acest caz, va tin la curent cu tot ce se-ntampla.

Leave a Reply