Mari Campioni: Gheorghe Hagi

Share Button

Pe data de 5 februarie 1965 in Sacele, judetul Constanta se nastea asa numitul “Maradona din Carpati”. O legenda vie care a adus milioane de zambete pe fata romanilor la golurile marcate de el, si scotea mii de oameni impreuna cu echipa Nationala pe strada pentru a sarbatorii victorii. Cu siguranta va aduceti aminte de acele clipe magice, cand o lacrima pe obraz era inevitabila, el este Gheorghe Hagi, unic si inegalabil.Un adevarat numar “10”, Hagi a inceput sa cunoasca secretele fotbalului la clubul Farul Constanta, acolo unde la 10 ani si-a inceput un drum fara precedent in fotbalul romanesc. Tot la Farul Constanta, Hagi si-a facut debutul in Divizia A (in acea vreme) la varsta de 17 ani. Hagi a fost un jucator roman foarte cunoscut in lume, de aceea a reusit sa atinga performante la cluburi precum Real Madrid, rivala acesteia de-o viata, Barcelona cat si la Brescia, insa cele mai mari sentimente, Hagi le-a lasat la clubul turcesc Galatasaray unde a jucat timp de multi ani, ani in care a castigat patru titluri de campion al Turciei, o Cupa UEFA si o Supercupa a Europei.

Hagi era si stalpul de rezistenta la Echipa Nationala a Romaniei. Claritatea paselor lui Hagi trimise catre atacanti si sprijinul acordat atacului l-au facut faimos la Echipa Nationala si in lume. Probabil cu toti va aduceti aminte de finetea suturilor lui, golul cu Columbia intrand in istoria fotbalului mondial.

Acum ajuns la 47 de ani Hagi incearca sa ofere fotbalului constantean o noua echipa, un nou viitor, un nou inceput, acesta se numeste “Viitorul Constanta”, echipa ajunsa-n Liga 1 dupa un sezon foarte bun in esalonul secund. Hagi si-a incercat norocul si ca antrenor, antrenand echipe din Turcia precum Galatasaray si Bursaspor. El a antrenat si echipe din Romania, prima echipa antrenata in aceasta tara fiind cea de la Timisoara, Politehnica, urmand Steaua, echipa lui de suflet.

Acesta este pe scurt Gheorghe Hagi, un idol, un simbol, o legenda. Respect!

zonia.ro

Leave a Reply