Mari Campioni: Muhammad Ali

Share Button

Considerat de multi cel mai bun boxer la categoria grea din lume. Cassius Marcellus Clay Jr., pe numele lui de nastere, s-a nascut in statul american Kentucky, in orasul Louisville, Statele Unite ale Americii in anul 1942 cand razboiul mondial era in ascensiune. Inca de la inceputul carierei Ali s-a autoproclamat “The Greatest” care pe romana inseamna “cel mai maret”, si aceasta prorecla avea sa devina si realitate.Probabil ca putini stiu ca numele lui este Cassius Marcellus Clay Jr., multi crezand ca este egiptean ci nu american. Ali a ales sa-si schimbe numele in Muhammad Ali odata cu convertirea lui la Islam. Anul 1974 a venit pentru Ali si cu o distinctie pe masura, fiind numit cel mai bun sportiv al Americii in acel an. Oprindu-ma la distinctii, in anul 1999, Ali a fost desemnat cel mai bun sportiv al secolului de catre revista Sport Ilustrated, un premiu important pentru el avand in vedere de sportivii din secolul trecut (Maradona, Nadia Comaneci , Mike Tyson si lista poate continua).

Muhammad Ali a disputat 61 de partide de box la profesionisti, din acestea castigand 56, 37 prin KO. In cariera sa, Ali a avut si momente mai grele, precum cele 5 infrangeri din cariera si desigur boala cu care se confrunta, parkinson, o boala care “te curata” usor si care-ti ia mintile trepat.

spioneaza.ro

Asadar, in acest articol am vrut sa va aduceti aminte de campionii lumii, de sportivii care au ramas in istorie, si sa-i apreciem cat timp ei inca sunt in viata. Dupa cum bine stiti, am vrut sa trec in acest articol, granitele Romaniei, in ceea ce priveste sportivii, si am ales unul pe masura…cred.

zonia.ro

Leave a Reply