Noutati optimizare SEO 2014

Noutati optimizare SEO 2014“Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana”, spunea marele Gheorghe Dinica acum cativa ani in filmul Filantropica. Cine si-ar fi inchipuit ca aceasta expresie va avea atatea ramificatii, in atatea domenii si la atatea niveluri? Analizand zilele trecute cateva site-uri, mi-am dat seama cat adevar zace intr-o expresie atat de simplista.

Cate site-uri nu stau “cu mana intinsa” asteptand sa primeasca, fara a oferi in schimb aproape nimic sau chiar deloc? Ne-am bucura ca lucrurile sa se schimbe, primii pasi fiind deja facuti, odata cu introducerea puternica pe piata a fenomenului de optimizare SEO articole si, implicit cu imbunatatirea caracteristicilor de performanta a site-urilor.

Schimbari s-au produs de-a lungul anilor si cu siguranta vor mai veni si altele, mai ales avand in vedere faptul ca motorul principal de cautare, Google a pornit o lupta acerba impotriva spam-erilor din mediul online si a celor care incearca sa foloseasca tehnici de tip Black Hat (focusare pe motoare de cautare in detrimentul clientului, linkuri cumparate, afisare diferita de continut pentru utilizator fata de cel destinat motorului de cautare etc.).

Penguin 2.0 isi duce anul acesta la indeplinire scopul pentru care a fost destinat, iar Google va miza multa vreme de acum inainte pe tehnica de optimizare SEO articole cu continut de calitate, spre ghinionul celor care nu au timp sau resurse sa-si imbunatateasca site-ul in acest fel.

Cunoscand noutatile ce bat la usa pentru urmatorul an si ca o solutie pentru aceasta situatie, Danbradu.ro pune la dispozitie cea mai ampla gama de servicii de optimizare SEO curs a site-urilor, care include si scrierea articolelor de continut, inlaturand astfel problema unei eventuale lipse de inspiratie sau timp.

Atentia Google se va indrepta in anul urmator si catre aspectul site-urilor. Designul unui site conteaza si astazi si va conta intotdeauna, deoarece aceasta reprezinta primul contact al clientului cu informatia pe care o oferim, reprezinta interfata grafica dintre noi si acesta.

Apreciere din partea Google va primi un site care nu numai ca este realizat in mod profesional, ci si arata in acest fel, un site in care elementele descriptive vizuale vor fi in stransa legatura sau vor putea fi usor asociate cu domeniul nostru de activitate. Acest lucru va conta foarte mult in ochii motorului de cautare, ce ne va acorda in acest caz un grad sporit de incredere.

Daca tot pomeneam de optimizarea SEO in privinta articolelor, se preconizeaza faptul ca in curand se va face trecerea de la numarul de 500 + cuvinte necesare pentru un articol bun, la o suplimentare a acestora, ajungandu-se la un numar de 1000 de cuvinte pentru fiecare articol publicat cu regularitate. Aceste articole vor fi tratate cu mult mai multa importanta si vor fi mult mai bine indexate de catre motoarele de cautare, cata vreme acestora nu li se va face o supraoptimizare si mai ales cata vreme se vor incadra in categoria de articole unice, necopiate, cu informatii corecte si concise.

Un alt criteriu de departajare al site-urilor va consta in diferentierea tipului de continut. Acest lucru conteaza in mare masura si astazi, dat fiind faptul ca un continut diversificat va primi o notare mult mai buna din partea motorului de cautare, acesta reactionand precum mintea umana. Cu cat gasim pe o pagina mai multe informatii, mai diverse, mai complete, cu atat vom fi mai tentati sa le alegem, in detrimentul unor pagini axate pe o singura nisa, care prezinta informatia in mod repetitiv-obsesiv.

Adaugarea unor imagini expresive si a unor fisiere de tip video informatiilor prezentate in continutul de tip text vor aduce foarte multe beneficii si in anul 2014, cu specificatia ca acestea trebuie sa fie intru totul asociate domeniului de activitate tratat in segmentul de text. In urma cautarii organice, acest lucru va duce la aparitia site-ului pe mai multe ramuri printre rezultatele oferite de catre Google.

Vom pastra pentru anul 2014 si utilizarea interactiunii prin retele sociale. Mai mult decat atat, se pare ca este asteptata o crestere pe acest segment, datorita numarului mare de utilizatori, metoda de promovare prin social media trasand prima linie in acest domeniu pe viitor. Publicarea informatiei si impartasirea ei cu ceilalti utilizatori ai World Wide Web prin intermediul retelelor sociale aduce cele mai mari beneficii in acest moment, datorita interactiunii dintre persoanele din ce in ce mai prezente in acest mediu.

Nu este de neglijat nici impactul conectarii mobile, optimizarea SEO a site-urilor fiind imperios necesara pe viitor pentru a putea acoperi si segmentul de utilizatori de tablete si smartphone. Din ce in ce mai multe persoane aleg aceste dispozitive datorita portabilitatii, astfel incat site-urile vor trebui sa isi prezinte propria versiune pentru conectare mobila, daca vor dori sa se mentina in varful piramidei.

Pana la noile modificari ce urmeaza sa apara este important sa ne concentram pe resursele pe care le avem la indemana acum si pe solicitarile actuale venite din mediul online. Este indicat sa oferim continutul in mod bidirectional, astfel incat acesta sa poata multumi atat utilizatorul cat si motorul de cautare in sine. Avem la momentul actual la dispozitie nenumarate metode prin care putem imbunatati performantele site-ului. Daca ceea ce se preconizeaza pentru urmatorul an vi se pare a fi dificil, puteti fi linistiti.

Noi consideram doar ca sunt schimbari utile si ca pentru intelegerea acestor aspecte trebuie sa aveti la indemana o echipa de specialisti care sa va ghideze prin ceea ce este nou.

Va asteptam sa ne vizitati pe site-ul www.danbradu.ro, pentru mai multe informatii cu privire la modificarile ce se preconizeaza sa apara din partea Google pentru urmatoarele perioade de timp, astfel incat intelegerea si utilizarea corecta a noilor cerinte sa nu mai reprezinte o problema.


Alte stiri actuale :

zonia.ro

1. 5 Low-Hanging Fruits for Smart Business Owners
2. Five Marketing Shows Not to Miss
3. Increase Website Conversion Rate – What Major Brands Know That You Don’t
4. Apple Settlement Payments Now Available For Invalid In-App Purchases [Updates]
5. How to Build Your Search Marketing Agency for the Future
6. 
95% of Agencies to Expand or Add Digital Marketing Services in 2014

Leave a Reply