Nu ignora detaliile importante atunci cand iti cumperi un pc

Share Button

Nu ignora detaliile importante atunci cand iti cumperi un pc
“Wow! Computerul asta are procesor i7 si placa video Geforce, cu 8 GB de ram. Super!” Daca vrei sa cumperi calculatoare second hand in Bucuresti, cauta pe DiablosComputer.ro.

Nu vreti sa stiti de cate ori am auzit acest gen de formulari. Stop! Configuratia aparenta a unui pc, este doar jumatate din intreaga poveste.

Acel i7 poate fi de exemplu un i7 U 620 (un dual core de fapt, low-end, de generatie veche), placa video Geforce poate fi un amarat de Geforce 256 produs de Nvidia inainte de anul 2000 si te poti pricopsi cu un stick sau doua de memorie Ram, cu latime de banda foarte mica si cu latenta foarte mare, de la un producator de care n-a auzit nimeni.

Si iata cum, dintr-o data, fraza de la inceput nu mai are nici un fel de valoare, sistemul rezumat de tine in aceasta fraza fiind de fapt unul complet sau aproape complet depasit.

Nu numai ca ar trebui sa cauti temeinic genul de detalii prezentate mai sus, dar ar trebui sa fi precaut mai ales atunci cand aceste detalii lipsesc din prezentarea pc-ului pe care doresti sa-l cumperi. Sansele sunt ca aceste detalii sa fie ascunse voit, pentru ca nu sunt unele favorabile sau pozitive.

Daca pc-ul pe care vrei sa-l cumperi are cel mai rapid procesor quad-core existent pe piata sau o placa video de top care poate costa numai ea sute sau mii de lei, vanzatorul ar fi nebun sa nu mentioneze aceste detalii. Daca le ascunde, este un semn ca ceva nu este in regula.

Gandirea unei strategii de upgrade a componentelor pc-ului sau laptop-ului.

zonia.ro

Un lucru extraordinar in ceea ce priveste pc-urile de tip desktop dar si unele laptop-uri, este faptul ca ii poti face upgrade, atunci cand nu mai esti multumit de performanta acestuia. Upgrade-ul se poate face la procesor, la placa video (ceva mai greu dar nu imposibil), la hard-disk si memorie.

Chiar daca nu te gandesti in momentul de fata ca ai avea nevoie de un upgrade, trebuie sa stii ca softurile evolueaza foarte rapid si te poti trezi peste ceva timp, ca nu mai dispui de performanta bruta necesara pentru a rula o anumita aplicatie, un joc, etc. In acelasi timp, ugprade-ul unei componente poate fi un lucru destul de complex.

Si hardware-ul se schimba constant si destul de rapid, aparand probleme de compatibilitate intre anumite componente.

Din aceasta cauza, unele componente pur si simplu nu vor putea fi montate pe pc-ul tau. Iti aduci aminte de perioada in care au aparut primele placi video pe pci-express?

Utilizatorii mai vechi ce dispuneau de placi de baza pe standardul video AGP 4x sau Agp 8X, s-au trezit dintr-o data ca nu isi mai pot face upgrade la cea mai noua placa video aparuta atunci.

Acelasi lucru se poate intampla si astazi oricand si cu orice tip de componenta. La fel si cu procesoarele, trebuie sa stii exact ce socket are placa ta de baza si care este ultimul procesor (din punct de vedere al performantei) care poate fi suportat de placa.

spioneaza.ro

Leave a Reply