Obiective turistice in Tanzania

Share Button

Multe persoane cauta cele mai atractive oferte de vacanta si sejur in Tanzania pentru ca isi doresc sa aiba parte de o vacanta de neuitat. In continuare vom vedea care sunt cele mai importante obiective turistice pe care Tanzania li le ofera turistilor, pentru ca acestia sa stie ce pot vizita.

Muntele Kilimanjaro

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tanzania, Parcul National Mount Kilimanjaro reprezinta adapostul pentru cel mai inalt varf de munte al Africii. Spre deosebire de celelalte parcuri din nordul Tanzaniei, acesta nu este vizitat pentru fauna salbatica, ci pentru sansa de a vedea acest munte.

Muntele Kilimanjaro poate fi urcat in orice moment al anului, chiar daca cea mai buna perioada de escaladare este cea cuprinsa de la sfarsitul lunii iunie pana in octombrie, in timpul sezonului uscat.

Kilimanjaro, un sit de patrimoniu mondial, a fost format acum 1 milion de ani de miscarea vulcanica de-a lungul vaii Rift. Trei puncte – Shira, Kibo si Mawenzi au ajuns in urma cu 750.000 de ani. Cel mai inalt punct este varful Uhuru pe Kibo, care este unul dintre cele sapte reuniuni ale lumii.

Parcul National Serengeti

Parcul national Serengeti este o campie vasta fara copaci, cu mii, chiar milioane de animale care care se afla in cautarea unor pajisti proaspete. Ca cel mai mare parc national din Tanzania, Serengeti atrage mii de turisti din toate colturile lumii in fiecare an.

Cele mai bune luni pentru ca turistii sa vada fauna salbatica sunt intre decembrie si iunie. Sezonul umed reprezinta perioada de timp cuprinsa din martie pana in mai, cu cea mai rece perioada din iunie pana in octombrie.

Animale precum leul, leopardul, ghepardul, hiena, vulpea batatorita, cainele de vanatoare si sacalul se gasesc si in Parcul National Serengeti. Aproape 500 de diferite specii de pasari au fost inregistrate pe Serengeti. Multe dintre acestea sunt atrase de zona mlastina. “Serengeti” inseamna un “loc extins” in limba Maasai.

Plajele din Zanzibar

Arhipelagul Zanzibar cuprinde insulele Zanzibar si Pemba. Insula Zanzibar, care mai este cunoscuta si sub denumirea de Unguja, reprezinta o destinatie importanta de vacanta datorita plajelor sale frumoase. Aceasta insula are unele dintre cele mai bune plaje din lume, cu diferite locuri pentru surf in functie de ce parte a insulei va aflati.

Vizitatorii vor gasi nisip alb, moale si apa limpede, impreuna cu barcile traditionale. Orasul Stone este situat in inima orasului Zanziba si poate fi vizitat de catre turisti. Hotel Ocean Paradise Resort & Spa 4* reprezinta una dintre cele mai bune solutii in ceea ce priveste cazarea, asa ca turistii trebuie sa aiba la cunostinta acest lucru.

Insula Mafia

Insula Mafia atrage scafandri si snorkeleri din intreaga lume in lumea submarina protejata de Parcul Marin al insulei Mafia.

Cele mai bune luni pentru realizarea unor activitati de scufundari sunt cele cuprinse in perioada octombrie-martie, dar cea mai buna vreme pe insula Mafia este luna mai-octombrie, martie si aprilie sunt luni de ploi abundente. Insula Mafia Island Marine Park are gradini de corali excelente, o varietate bogata de pesti si o atmosfera de scufundari relaxata.

Nenumarate pasari si mai bine de 400 de specii de peste pot fi vazute in zona. Insula Mafia reprezinta totodata un loc de reproducere traditional pentru broasca testoasa verde, care, din pacate, este aproape de disparitie.

spioneaza.ro

Mafia este, de asemenea, o locatie ideala pentru pescuitul de mare adancime, iar aici se pescuieste in special ton, marlin, si diferite alte tipuri de pesti mari.

Leave a Reply