Olăroiu şi Arabia Saudită au ratat calificarea în sferturi

zonia.ro
Share Button

Olăroiu şi Arabia Saudită au ratat calificarea în sferturi Arabia Saudită condusă de pe bancă de românul Cosmin Olăroiu a fost învinsă cu 3-1 de Uzbekistan în ultima rundă din faza grupelor de la Cupa Asiei şi astfel a ratat calificarea în sferturile de finală.

Antrenorul român, Cosmin Olăroiu, a primit la sfârşitul anului trecut o ofertă din partea Arabiei Saudite şi a acceptat-o. Nu se ştie sigur suma deoarece iniţial s-a vorbit de 1 milion de dolari pentru a conduce naţionala saudită la Cupa Asiei, iar apoi românul a declarat că o va face pe gratis. Rezultatele cu Steaua Bucureşti din Liga 1 (vizionabile la bet365), dar mai ales cele cu echipele din zona Golfului pe care le-a antrenat i-au făcut pe saudiţi să-l cheme în ciuda faptului că românul a plecat în urmă trei ani cu scandal din Arabia Saudită.

Dar asta nu prea are importanţă când vrei performanţă. Cosmin Olăroiu a sperat la un rezultat bun chiar dacă debutul la Cupa Asiei nu a fost prea bun, iar Arabia Saudită a fost învinsă cu 1-0 de China. Golul a venit abia în minutul 81, însă alta ar fi putut fi soarta meciului dacă sauditul Naif Hazazi nu ar fi ratat un penalty în minutul 62. Apoi a urmat etapa a doua în care Arabia Saudită a întâlnit Coreea de Nord. Nord-coreenii au deschis scorul, însă până la urmă echipa antrenată de Cosmin Olăroiu s-a impus categoric cu 4-1.

Cu acest succes Arabia Saudită mai spera la calificarea în sferturile de finală. În ultima rundă avea nevoie de cel puţin un egal deoarece înaintea acestui ultim meci echipa saudită se afla la egalitate de puncte cu Uzbekistan, însă avea un golaveraj mai bun.

Meciul decisiv a avut loc duminică pe AAMI Park din Melbourne. Începutul partidei a fost foarte prost pentru Arabia Saudită care a primit gol în minutul 2 în urma mai multor gafe în defensivă. Autorul golului a fost Sardor Rashidov.

Elevii lui Cosmin Olăroiu au încercat să egaleze, dar uzbecii s-au apărat foarte bine şi astfel la pauză scorul era 1-0 pentru Uzbekistan. A doua parte a meciului a fost începută mai bine de saudiţi şi au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 60 când Mohammad Al Sahlawi a transformat o lovitură de la 11 metri.

Bucuria a durat doar 11 minute când Vokhid Shodiev a marcat pentru 2-1. În minutul 79 Sardor Rashidov a realizat dubla şi Uzbekistanul conducea cu 3-1. Arabia Saudită a forţat pe final, dar nu s-a mai marcat şi astfel echipa antrenată de Cosmin Olăroiu ratează calificarea în sferturi. Acolo merge Uzbekistanul şi va întâlni pe Coreea de Sud care a câştigat grupa A cu punctaj maxim.

La finalul meciului Cosmin Olăroiu a declarat că e o diferenţă mare în ceea ce priveşte educaţia tactică între echipele arabe şi celelalte de la Cupa Asiei. A mai spus că a încercat tot posibilul, au încercat să muncească mai mult pentru a progresa în toate aspectele jocului, însă au fost făcute multe greşeli din cauza cărora s-a primit gol, în special în ultimul meci.

La final a spus că există câţiva jucători tineri buni, dar e nevoie să se facă anumite schimbări pentru a se construi ceva solid. Acum că a încheiat socotelile cu Arabia Saudită, Cosmin Olăroiu se va întoarce la Dubai la Al Ahli, echipă aflată pe locul 6 în campionatul din Emiratele Arabe Unite.

Leave a Reply