Renault Clio – cele mai comune probleme si prevenirea lor

zonia.ro
Share Button

Renault Clio – cele mai comune probleme si prevenirea lor
De la lansarea sa in 1990 si pana astazi, Renault Clio a cunoscut mai multe variante de design si functionalitate, de la 3 la 5 usi, de la hatchback la combi. Orice aspect ar fi avut de-a lungul timpului, cert este ca aceasta si-a pastrat eleganta cu care a pornit pe drumuri inca de la inceput. In 2005, Renault lanseaza cea de-a treia generatie de modele Clio, cu dimensiuni ale motorului la fel ca in generatiile precedente, insa cu imbunatatiri considerabile in ceea ce priveste performanta si economia.

Noile modele Clio aparute in 2012 ofera cele mai recente motoare cu capacitatea de economisire a carburantului, iar toate modelele recente sunt prevazute cu cinci usi.

Exista o serie de probleme frecvente pe care le-au avut modelele Clio din diverse generatii.

Unele dintre masinile Clio construite intre aprilie si iunie 2002 au avut probleme cu franele. La acestea, exista riscul ca sistemul de franare sa se defecteze din cauza pozitionarii incorecte a senzorului de presiune a aerului din galeria de admisie.

Un numar mare de masini construite in octombrie 2002 a reclamat de-a lungul timpului probleme cu suspensia. Din cauza unor defecte de fabricatie, exista un risc major de rupere a bratului suspensiei din dreapta sau din stanga daca vehiculul este supus unui impact.

Un numar redus de masini Clio V6 construite in septembrie 2002 si iunie 2004 a avut probleme cu accelerarea. In anumite cazuri, s-a observat ca exista un contact defect la senzorul pedalei de acceleratie.

La autoturismele Clio construite in perioada 2005-2012 s-au constatat probleme frecvente in ceea ce priveste cutia de viteze. Probleme ale cutiei de viteze automate au fost depistate la masini construite in perioada noiembrie 2005-mai 2006. Functionarea defectuoasa a acestora poate avea ca rezultat fie schimbarea cutiei de viteze in modul manual sau in treapta a treia fara interventia conducatorului auto, fie afisarea unei lumini de avertizare care sa indice disfunctionalitatile.

De asemenea, au fost observate masini construite in perioada decembrie 2005-februarie 2006 care au avut probleme cu luminile de frana. Este posibil ca comutatorul luminii de frana sa se topeasca din cauza incalzirii excesive a vaselinei din circuit.

Alte probleme ale masinilor Clio care s-au observat mai ales la modelele aparute dupa 2010 sunt reprezentate de supapele motorului. Problemele de acest tip pot duce la distrugerea motorului, iar tocmai din aceasta cauza si nu numai este indicat ca imediat ce o problema apare sau este sesizata de catre conducatorul auto, acesta sa aiba in vedere diagnosticarea si efectuarea reparatiilor necesare. Orice problema minora poate atrage cu sine diverse alte probleme, in grade diferite de gravitate, iar acest lucru nu este de dorit, pentru ca vor aparea, implicit, cheltuieli mai mari si va fi pierdut mai mult timp.

spioneaza.ro

Auto Atu este service-ul care va pune la dispozitie servicii de reparatie a masinilor Renault Clio. Oricare ar fi defectiunile acestora, timpul necesar reparatii este cel mai scurt posibil datorita rezultatelor pe care le au profesionistii nostri.

Leave a Reply