Rigole inox versus rigole plastic

zonia.ro

Rigole inox  rigole plasticCand vine vorba de imbunatatirile aduse casei noastre, desi unele concepte de punere in practica ale unor solutii constructive din ziua de azi sunt complet intuitive, se pare ca in anumite privinte mai avem nevoie de putin ajutor, mai ales cand vine vorba sa alegem intre un produs sau un altul, avand in vedere diversitatea de modele cu care ne confruntam.

O dilema de acest gen este si alegerea modalitatii de asigurare a scurgerii apelor uzate din interiorul bailor noastre, caz in care suntem pusi sa alegem intre scurgerile obisnuite din plastic si deja cunoscutele rigole inox. Solutiile exista cu siguranta, iar acestea vin de la specialisti, pentru ca nimeni nu s-a nascut cu un atestat de inginer in domeniul instalatiilor sanitare in mana, nu-i asa?

Apa reprezinta un real beneficiu in favoarea existentei noastre, insa in cazul constructiilor si a elementelor acestora ea poate deveni cu adevarat un factor nociv, ce trebuie tratat cu o importanta maxima. Pentru aceasta, ne-am hotarat sa analizam separat cele doua cazuri de scurgere mentionate anterior, astfel incat sa ajungem la o concluzie in ceea ce priveste utilizarea unor astfel de sisteme.

spioneaza.ro

Pentru exemplificare, ne vom folosi de modelele de rigole inox comercializate de catre firma Kesmet, ce pot fi regasite cu tot cu documentatie tehnica pe site-ul www.sifoaneinox.ro, pe care le vom analiza in paralel cu mult prea uzitatele deja rigole de plastic.

Inca de la inceput, judecand sub aspect estetic, este lesne de acceptat faptul ca un produs din plastic arata bine. Insa acesta arata bine doar in stare incipienta, uzura normala a lui si trecerea timpului spunandu-si in cele din urma cuvantul, indiferent prin cate procedee de curatare ar trece. Mai ales avand in vedere faptul ca rigolele sunt elemente menite sa preia apele uzate, este mai mult decat clar faptul ca acestea sunt in permanenta stare de umezeala, iar deteriorarile la nivelul acestora sunt mai mult decat usor de inchipuit.

In cazul unui sistem de rigole de inox acest lucru ar disparea cu desavarsire, inoxul fiind un material folosit in cazul instalatiilor sanitare tocmai datorita proprietatilor acestuia absolut deosebite in ceea ce priveste contactul cu apa. Inoxul nu oxideaza si nu corodeaza si in plus este si foarte usor de intretinut.Astfel incat, oricat de multa apa s-ar perinda peste un astfel de accesoriu, starea lui ar ramane exact ca in momentul achizitionarii. Impecabila.

In ceea ce priveste rezistentele, si aici de departe putem spune faptul ca rigolele de inox detin un oarecare monopol, datorita elasticitatii materialului din care acestea sunt confectionate. Unele dintre modelele de rigole sunt chiar disponibile pentru preluarea apelor pluviale in cazul parking-urilor si al garajelor, astfel incat este usor sa ne dam seama cam la ce fel de cerinte de rezistenta trebuie sa corespunda aceste produse.

Culmea este ca o si fac, si cu succes inca, in vreme ce rigolele din plastic sunt usor mai limitate la acest capitol. Plasticul este unĀ  material casant, ce se poate rupe in urma aplicarii unei forte mai mari decat capacitatea portanta a elementului. Fiind si elemente amplasabile in partea de trafic pietonal, exista oricand posibilitatea ca cineva sa paseasca peste ele, cauzand astfel deteriorari ireparabile, ce vor necesita inlocuirea intregului sistem.

Ambele sisteme par a fi foarte usor de curatat, datorita posibilitatii demontarii gratarului, insa consideram ca inoxul este un material mult mai igienic decat plasticul din orice punct de vedere am privi lucrurile. Se presupune ca rigolele de plastic ar fi rezistente la inghet si la actiunea unor substante de natura chimica, insa poate ca ar fi binevenit un test cu gheata carbonica si cateva teste repetate de dezinfectare cu clor, astfel incat sa fim intrutotul convinsi de aceste calitati.

Poate ca diferenta cea mai mare este intradevar cea care vizeaza costurile celor doua tipuri de produse, rigolele din plastic fiind mai ieftine decat cele din otel inoxidabil, si este de inteles de ce. Materialele plastice au durata scurta de viata, ceea ce va duce inevitabil la inlocuirea lor, pe cand otelul ofera o durabilitate de necontestat.

Pentru ca rigolele de scurgere sunt foarte importante, dat fiind faptul ca montarea acestora trebuie sa se faca inaintea turnarii sapei, poate ar fi bine ca, din considerente de siguranta, sa acordam mai multa atentie achizitionarii lor. Daca vrem produse durabile, elegante si estetice, cu siguranta le vom alege pe cele din otel inoxidabil.

Poate ca si rigolele de plastic sunt intr-o oarecare masura performante, insa niciuna nu va atinge nivelul de reusita al otelului. In Romania gasiti aceste rigole de otel inoxidabil pe site-ul www.sifoaneinox.ro, alaturi de o multitudine de alte produse de calitate, menite sa mentina confortul si durabilitatea casei dumneavoastra.

 

 

Alte stiri actuale :

1. Adu vara in dormitorul tau: 15 amenajari inspirate
2. Dormitorul: masculin vs. feminin. 10 amenajari
3. Viata e mai frumoasa in amenajari pastelate!
4. 7 idei de design interior in stil african
5. Cum arata biroul consultantilor de la Adevaris, firma care a anuntat astazi fuziunea cu Mazars

Leave a Reply