Riscul practicarii baseball-ului

Share Button

Riscul-practicarii-baseball-uluiDe cele mai multe ori, oamenilor nu le place violenta. Evident, exista si exceptii, insa cel mai adesea oamenii prefera sa priveasca  meciuri live sopcast de  fotbal, tenis, baschet si mai putin cele care implica violenta.

In general sunt transmise meciuri live Anglia de fotbal, handbal, tenis si mai putin de hokey, rugby sau baseball. Preferintele oamenilor sunt variat si niciodata nu vor putea fi toti multumiti, indiferent cat de mult s-ar stradui cineva sa faca asta.

Site-ul http://meciuriliveonline.ro/ vine in ajutorul celor care si-au dorit dintotdeauna sa urmareasca meciuri live fara a avea probleme legate de transmisia unui meci in Romania sau de transmisia lui pe posturile TV din grila de programe la care sunt abonati.

zonia.ro

Probabil multe persoane au vazut genul de filme americane in care se disputau meciuri de baseball si personajul principal devenea erou in urma unei loviri spectaculoase a mingii sau in urma aruncarii ei. Cand vedem astfel de scene nu ne gandim insa la riscurile care se ascund in spatele unui meci de baseball sau la motivul pentru care face parte din categoria sporturilor periculoase.

Numit de multi si sportul national american, baseball-ul are o tehnica de joc destul de simpla. Jocul se desfasoara intre doua echipe de 9 jucatori.

Un jucator de baseball trebuie sa aiba forta fizica, pricepere, usurinta in miscari si viteza. Principalii jucatori sunt pitcher-ul, cel care arunca mingea si batter-ul, cel care o prinde. Mingea este lovita cu ajutorul unui bat rotund si neted numit round. Batter-ul trebuie sa atinga in fuga, alergand in sensul invers al acelor de ceasornic, o serie de semne aflate la sol. Astfel se obtin run-uri sau puncte pentru a se stabili scorul.

 

De ce este baseball-ul un sport periculos? 160 km pe ora este viteza pe care o poate atinge mingea de 165 de grame atunci cand este aruncata. Aceasta ii poate lovi pe jucatori in cap, abdomen, fata sau alte locuri provocand accidente care pot fi foarte grave.

De asemenea, in timpul meciului pot exista conflicte fizice cu jucatorii din echipele adverse, care pot provoca rani grave. Chiar daca este un sport frumos, la fel ca si alte sporturi presupune riscuri pe care cei care se hotarasc sa-l practice trebuie sa si le asume.

Unul din cele mai riscante lucruri ar fi lovirea precordiala, care poate provoca comotia cardiaca, aceasta din urma fiind o posibila cauza a mortii. Pentru a reduce riscul accidentelor provocate de duritatea mingii de baseball, medicii recomanda folosirea unei mingi mai moale decat cea standard.

In Romania a fost infiintata in 1990 Federatia Romana de Baseball, in 1992 sportivii practicanti bucurandu-se de prima participare la o competitie internationala. Din pacate insa, in tara noastra, baseball-ul este un sport slab dezvoltat, datorita lipsei de interes pentru acest sport.

Au fost si sunt din nefericire si cazuri dezamagitoare in care meciurile de baseball s-au tinut sau se tin pe terenuri de fotbal sau alte tipuri de terenuri nepotrivite pentru acest sport.

Chiar daca riscurile practicarii sunt aceleasi, aprecierea publicului nu este la fel ca in alte tari. Sportivii insa, continua sa joace in speranta ca vor avea un numar de fani cat mai mare si ca vor fi apreciati la adevarata lor valoare.
Pentru vizionarea meciurilor de baseball din intreaga lume, recomandam site-ul http://meciuriliveonline.ro/ pentru a va putea bucura si de sporturile mai putin mediatizate si practicate in Romania.


Articole asemanatoare:
1.Terenul de baseball
2.Nothing beats baseball in September
3.Boasting baseball’s best record, Bulls open playoffs at homebu
4.Rare baseball cards auctioned for $40,000 at Tacoma gallery

Leave a Reply