Sah sau poker? Tu ce alegi ?

Share Button

sahFiecare generatie are un sport care atrage tinerii si ii face sa se maturizeze. In mod evident, nu putem vorbi despre fotbal, din simplul motiv ca e unul dintre sporturile care sunt mereu in centrul atentiei pentru persoane cu varste cuprinse intre 10 si 70 de ani. Acum aproximativ 15-20 de ani, stiu ca unul dintre sporturile practicate intens de tinerii din acea perioada era sahul. Nu de putine ori am auzit ca practicantii sai sa il denumeasca cel mai greu sport posibil. Chiar daca iti trebuie doar un adversar, o tabla, 32 de piese si absolut nici un fel de efort fizic, faptul ca este solicitat la maxim cel mai important muschi al corpului (creierul), face ca acest sport sa fie printre cele mai grele din lume.

pokerGeneratia mea se pare ca este captivata de un sport asemanator sahului, dar care include doar un pachet de carti, rabdare dar si experienta. Jocul de poker s-a raspandit in toate colturile lumii datorita internetului iar in ziua de azi cei care au ganduri serioase in legatura cu acest joc, au la dispozitie o documentatie diversificata. La fel ca si in cazul sahului, cartile ajuta la imbunatatirea stilului de joc, dar fara o experienta serioasa in spate, totul ramane la stadiul de teorie. Dupa cateva zeci de ore la mese, jucatorii incep sa isi dea seama cam cate feluri de adversari sunt, dar nu si cum sa joace impotriva lor. De exemplu, una dintre cele mai grele situatii posibile e atunci cand ai la masa un jucator agresiv norocos. Putini sunt cei care reusesc sa aiba suficienta rabdare impotriva unui asemenea jucator, majoritatea cedand in primele 10 minute si astfel terminand turneul mult prea devreme.

zonia.ro

Desi pokerul are farmec cu adevarat doar atunci cand il joci la o masa reala, nici cele virtuale nu te lasa indiferent, un mare avantaj fiind reprezentat de viteza jocului. Cu turnee online care au ca premii sute de mii de euro, cel mai probabil pokerul va ramane in preferintele micilor amatori de strategie si senzati tari multi ani de acum inainte.

spioneaza.ro

Leave a Reply