Steaua – Rapid, un etern duel

Share Button

Un derby de traditie in fotbalul romanesc, Steaua – Rapid de fiecare data umple terenurile de fotbal, si acest lucru nu a fost evitat nici ieri, cand pe Arena Nationala au fost 45.000 de oameni. Ieri a fost un duel pe cinste, Steaua reusind sa se impuna in minutul 90 + 5 din 6 cu golul marcat de fostul jucator al Politehnicii Timisoara, Bourceanu, acesta pastrand-usi calmul si asezand mingea in coltul portii.O istorie incarcata de emotie si spectacol intre aceste doua echipe. Primul meci direct dintre acestea a fost tocmai in anul 1947, echipele numindu-se ASA Bucuresti – CFR Bucuresti, scorul final fiind de 1 la 0 pentru CFR Bucuresti (Rapid Bucuresti). Golul a fost marcat de catre Lungu, in secunda 10 a meciului, sutul acestuia oprindu-se la 2 metri de linia portii intr-o balta cu noroi uriasa.

In anul in care Steaua Bucuresti devenea pentru prima data campioana (1951), Rapid a “reusit” sa retrogradeze,  insa cu toate acestea a reusit s-o invinga pe Steaua cu 5 etape inainte de final cu scorul e 1 la 0. Cel mai bun marcator al Rapidului impotriva Stelei a fost Ion Ionescu cu 9 goluri, iar cel mai bun marcator al Stelei impotriva Rapidului fiind si probabil va ramane pentru multa vreme Gheorghe Constantin care a reusit sa-i dea 14 goluri.

Cea mai categorica victorie a Stelei impotriva fieroviarilor a fost cu 8 la 2 in anul 1989 atunci cand meciul sa disputat pe vechiul 23 august. Atuncia au marcat Piturca 3 goluri, Rotariu 2 goluri, Dan Petrescu, Lacatus si Balint. De partea cealalta ne aducem aminte si de cea mai categorica victorie a Rapidului, acel 5-1, marcatorii fiind Ionita 2 goluri, M. Constantin, Cesinha si Helder.

Asadar o noua fila in poveste s-a scris ieri pe Arena Nationala, sa privim acuma spre viitorul duel.

zonia.ro

Leave a Reply