Stii cum se aleg becurile pentru spoturi?

Share Button

Stii cum se aleg becurile pentru spoturi?
Cele mai multe spoturi care se gasesc pe piata in perioada aceasta sunt prevazute la interior cu becuri clasice, insa acestea pot sa fie inlocuite in orice moment cu modelele becuri spot led, datorita faptului ca se folosec in spoturi.

Ei bine, in conditiile in care intentionezi sa iti indreptu atentia spre becuri spot led, trebuie sa tii cont de aceiasi parametrii de care trebuie sa tii cont si atunci cand achizitionezi un bec, astfel ca trebuie sa tii cont de locul in care il vei folosi, trebuie sa tii cont deasemenea de putere, si nu in ultimul rand, trebuie ca soclul sa aiba dimensiunea si forma becului.

Inca un amanunt foarte important, de fapt extrem de important, este referitor la tensiunea de alimentare, iar aici trebuie amintit faptul ca exista spoturi led care se alimentraza prin intermediul sursei de alimentare, astffel ca in aceasta situatie, putem discuta despre o tensiune de 12V sau putem discuta deasemenea despre o tensiune de 24V, in functie de acesti parametrii.

Trebuie amintit insa si faptul ca exista modele de becuri spot led care se alimementeaza chiar si la o tensiune de 230V, insa atunci trebuie ca becul sa fie alimentat la aceiasi tensiune.

Trebuie iarasi amintit faptul ca majoritatea modelelor de becuri spot led au tensiunea de alimentare de 230V.

In ceea ce priveste tipul de lumina pe care il alegem, acesta poate sa fie unul rece, sau poate sa fie unul cald, iar alegerea se va face in functie de spatiul in care se va instala becul spot led.

Referitor la aceasta alegere, este important de amintit faptul ca lumina poate sa fie aleasa si in functie de culoarea peretilor, in functie de culoarea podelei, in functie de culoarea obiectelor de mobilier, si nu in ultimul rand, trebuie avuta mare grija ca aceasta lumina sa contribuie la crearea unui mediu relaxant in incapere, atat pentru lucru, cat si pentru citit.

Deasemenea, trebuie mentionat faptul ca atunci cand se aleg becurile spot led, trebuie sa se tina cont si de tipul de soclu ales pentru spoturi, astfel ca se gasesc becuri spot led cu socluri clasice, care sunt si printre cele mai folosite, iar aici putem aminti soclurile E27 si E14.

Becurile spot led care au asemenea socluri, au puterea cuprinsa intre 1.5 si 5 W, de la caz la caz, insa acest lucru va fi notat si pe cutia de ambalare a becurilor spot led.

Un alt tip de soclu care poate fi ales pentru aceste pecuri, ar fi soclul GU5.3, sau GU10, insa acestea nu sunt la fel de des utilizate precum cele amintite anterior in articol.

In situatia in care discutam despre lampi si veioze, sau despre alte corpuri de iluminat, intalnim fie soclul G4, fie soclul G9.

spioneaza.ro

Ei bine, dupa cum se poate observa, trebuie tinut cont de mai multe aspecte atunci cand se doreste alegerea becurilor spot led, insa cu siguranta acestea se merita sa fie cumparate, pentru ca ofera o lumina mult mai placuta in casa, decat becurile vechi.

Leave a Reply