Targul de Craciun, cea mai frumoasa experienta de sezon

Share Button

Nu e nimic mai frumos decat spiritul sarbatorilor de iarna. Craciunul poarta o magie care in unele locuri e amplificata mult de tot felul de obiceiuri speciale de a-l intampina si de a-l sarbatori. Un Circuit Viena este o idee perfecta de a-ti petrece alaturi de cei mai dragi tie aceasta perioada speciala din an.

De la mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase piete din Viena se transforma in adevarate targuri magice de Craciun. Aroma Craciunului se simte in diferite tipuri de produse de patiserie si punch fierbinte, traspunandu-te magic in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna si in spiritul Craciunului.

zonia.ro

O poarta arcuita inalta, impodobita cu lumanari primeste vizitatorii la intrarea in Piata Primariei din Viena. Cele 150 de standuri de Craciun cu produse ale pietei traditionale iti ofera decoratiuni, cadouri dintre cele mai diverse, decoratiuni pentru pomul de Craciun, obiecte de artizanat, preparate culinare imbietoare, produse de cofetarie si bauturi care sa te incalzeasca. Copacii din jurul Primariei si de-a lungul Bulevardului Ringstrasse radiaza de o stralucire festiva.

Vizitatorii pot parca prin parc intre cele doua patinoare mari si pe numeroase alte cai. De asemenea poti face curling langa patinoarul de 4.000 m². Lumea copiilor ofera un carusel, un tren cu reni si instalatii minunate de iluminat in parc, bazate pe povesti de Craciun pentru copii.

Circuitul Budapesta-Viena oferit de Filadelfia Turism se intinde pe trei zile din 7 pana in 10 Decembrie si include in prima zi vizitarea parcului orasului Budapesta, Varosliget cu complexul arhitectural al sarbatorii Mileniului si Castelul Huniazilor, un loc cu adevarat feeric, seara popas la Targul de Craciun si cazare la hotel de 4 stele in Budapesta.

In a doua zi urmeaza o vizita la Podul cu lanturi, Piata Eroilor,  Parlamentul si apoi la Citadella. Ajunsi in Viena urmeaza un  tur de Ring seara cu autocarul.

In a treia zi incepe vizitarea capitalei vieneze cu palatul Schonbrun . Piata culturala si de Craciun in fata Palatului Schönbrunn ofera o frumoasa poveste de dragoste in fata unui fundal imperial si este transformata intr-o piata de Anul Nou dupa Craciun.

Piata iti ofera o atmosfera unica prezentand obiecte de artizanat traditionale, decoratiuni realizate manual, concerte de Craciun si un program amplu pentru copii, inclusiv un atelier de Craciun. Satul de Craciun de la Belvedere Palace se bucura de un fundal baroc impresionant. Gradinile Palatului reprezinta locul ideal pentru un targ de Craciun linistit, cu obiecte de artizanat elegante dar si delicii culinare de savurat pentru gurmanzi.

Coborarea in Piata Maria Tereza reprezinta de asemenea un punct de atractie important.

Seara, luminile sunt aprinse feeric luminile sunt aprinse feeric si se face un splendid tur pietonal: Opera, Kartnerstrasse, Domul Sf. Stefan, Graben, Kohlmarkt, Parlament, Primarie.

Satul de Craciun de pe Maria-Theresien-Platz, intre Viena si Muzeul Naturhistorisches Viena ofera peste 70 de cabine sau standuri ce prezinta opera mestesugaritului traditional, dar si idei originale de cadouri care sunt create aici in tipul adventului. Grupele corale si cele muzicale iti induc o stare unica speciala, specifica de Craciun. Satul de Craciun este in fiecare an inlocuit de Satul de Anul Nou pe data de 27 Decembrie.

Asadar, daca alegi Circuitul Viena pentru a intra in atmosfera de sarbatoare, va fi cu siguranta o excursie pe care sa ti-o amintesti cu drag in timpul anului si pe care vei vrea sa o repeti anul urmator.

Leave a Reply