Tipuri de sisteme cu pompe de recirculare a apei calde

Share Button

pompa recirculare dab va 35 130Majoritatea dintre noi dispun de un sistem de alimentare cu apa destul de invechit. Din aceasta cauza, multi se plang de faptul ca apa calda ajunge greu la dus, in special dimineata. Problema ar putea fi rezolvata usor, daca am face cateva modificari la sistem adaugand pompe ricirculare dab.

De la inceput trebuie sa spunem ca nu toate sistemele cu pompe de recirculare sunt identice. Unul dintre acestea plaseaza pompa sub chiuveta la cel mai indepartat dispozitiv de fixare. De aceea, va trebui sa apasam un buton pentru a porni pompa.

Problema cu acest sistem este aceea ca inca va trebui sa asteptam ca apa calda sa vina. Mai mult, o astfel de pompa are nevoie de o tensiune electrica inalta pentru a putea functiona. Instalarea unei prize chiar sub chiuveta poate reprezenta o provocare uriasa.

spioneaza.ro

Un alt sistem activeaza o pompa la distanta care poate fi in apropierea boilerului. Problema cu un astfel de sistem este ca acesta pompeaza apa prin sistem, de fiecare data cand temperatura scade la supapa de activare. Acest sistem risipeste o gramada de energie si implicit bani, din moment ce pompeaza apa calda si atunci cand dormim sau suntem plecati.

Poate cel mai bun sistem cu pompe de recirculare il reprezinta cel care dispune de o supapa by-pass care controleaza temperatura, situata la cel mai indepartat punct fata de dispozitivul de fixare, dar si de un ceas electronic (cronometru) pe pompa, care poate fi situat adiacent incalzitorului de apa.

Cronometrul poate fi setat pentru a fi pornit si oprit la interval de 15 minute, in functie de cand simtim ca avem nevoie de apa calda la dispozitivul de fixare. Pompa este echipata cu un cablu de extensie, extrem de util, ce poate fi conectat la o priza in apropierea pompei. Cu o astfel de pompa nu se face niciun fel de risipa, aceasta micsorand, totodata, si pierderile de energie, din moment ce doar trimite apa calda in liniile de alimentare cu apa in timpul programat.

Buclele de recirculare a apei, bazate pe gravitatie, care nu necesita o pompa, pot fi instalate, uneori, dupa ce se termina constructia unei case. Acestea vor functiona doar atunci cand boilerul este situat sub liniile de alimentare cu apa. Acest sistem presupune ca linia de apa calda sa se intoarca la boiler dupa ce ajunge la cel mai indepartat dispozitiv de fixare. Conducta de retur se conecteaza la partea de jos a boilerului, la valva de golire. Convectia naturala este cea care conduce sistemul.

Pierderea de energie este minima daca izolam intreaga bucla de apa calda, cu exceptia ultimilor 4.5 m de conducta, deoarece acestia reintra in boiler.Pentru mai multe detalii cu privire la modul in care functioneaza, dimensiuni si materialele din care sunt facute pompele de recirculare dab, nu ezitati sa aruncati o privire pe http://www.shop-einstal.ro/.

zonia.ro

Leave a Reply