Topul celor mai bune display-uri pentru smartphone-uri

Share Button

Topul celor mai bune display-uri pentru smartphone-uriDisplay-ul unui telefon mobil reprezinta una dintre componentele fara de care acesta nu ar putea functiona. De aceea orice display pentru telefonul mobil trebuie pastrat cu grija, ferit de razele puternice ale soarelui, de lovituri sau zgarieturi.

Un display slab pentru un smartphone este precum o masina cu un volan stricat sau ca un chirurg care sufera de Parkinson. Spre deosebire de telefoanele mobile din trecut, display-urile telefoanelor din ziua de astazi reprezinta punctul principal de interactiune prin intermediul caruia se fac lucrurile.

Prin urmare, daca dispaly-ul nu este unul de calitate, atunci experienta adusa de smartphone poate fi una destul de frustranta. Aceasta este una dintre problemele cu care ne-am confruntat la primul lot de telefoane cu touchscreen cu display-uri rezistente. Chiar si unele dintre telefoanele care se gasesc la preturi foarte mici si care au ecrane capacitive nu pot oferi aceeasi experienta precum cele high definition.

zonia.ro

Display-urile High Definition par a fi devenit un trend incepand cu 2013, toate marile companii producand astfel de display-uri, inclusiv branduri noi precum Micromax. Faptul ca dispune de o rezolutie High Definition nu garanteaza intotdeuna ca display-ul este unul bun din moment ce totul se rezuma la tipul de sticla folosit si cat de senzitiv este la atingere.

Un alt aspect important se refera la cat de bine poate face fata un display atunci cand este expus razelor directe ale soarelui. Cu siguranta vei folosi telefonul atat afara cat si in interior, prin urmare, este extrem de important ca display-ul sa fie lizibil chiar si in lumina puternica a zilei.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre cateva dintre cele mai interesante smartphone-uri cu cele mai bune display-uri.

Apple iPhone 5

spioneaza.ro

Display-ul de tip retina al lui iPhone 5 a fost intotdeauna cel care a batut concurenta inca de cand a fost introdus, adica acuma mai bine de doua generatii. Display-ul curent folosit pe iPhone 5 poate nu este din punct de vedere tehnic High Definition (de exemplu rezolutia de 1280 x 720), insa din moment ce depaseste limita de 320 ppi, trebuie sa admitem ca este un display destul de bun.

Display-ul IPS prevazut cu iluminare de fundal cu LED-uri are unghiuri de vizualizare foarte bune si o reproducere foarte exacta a culorilor. Acesta este, totodata, suficient de luminos pentru a putea fi utilizat cu usurinta in lumina soarelui fara ca gradul de utilizare sa fie afectat foarte mult.

LG Optimus G

Modelul Optimus G dispune de unul dintre cele mai bune display-uri pe care le-am vazut in ultima vreme. De indata ce il pornesti, vei putea observa diferenta de claritate si precizie a culorilor in comparatie cu alte smartphone-uri. Toate aceste lucruri sunt posibile datorita display-ului IPS True HD Plus care dispune de asa-numitul “Zerogap touch”.

Acest design al sticlei reduce numarul straturilor dintre sticla de protectie (Gorilla Glass 2, in acest caz) si display-ul in sine, care in schimb reduce reflexiile, ofera o mai buna senzitivitate impreuna cu o luminozitate si culori mai bune.

Pentru mai multe detalii cu privire la display-urile pentru telefoane accesati http://www.magazingsm.ro/display-uri-telefoane-104 .

Leave a Reply