Topul medaliilor la Olimpiada

zonia.ro
Share Button

La Olimpiada de la Londra curg medaliile de aur in doar doua directii. Dupa sase zile de la ceremonia de deschidere cele mai multe medalii de aur a reusit sa stranga China si Statele Unite ale Americii. Romania pana-n prezent se poate mandrii cu o singura medalie de aur castigata la Tir.Asadar, cum spuneam mai sus China si Statele Unite ale Americii au resuit sa stranga cele mai multe medalii de aur, 17 respectiv 12 , pe locul trei fiind Korea de Sud cu “doar” 6 medalii stralucitoare.  Si aceiasi pozitie o au aceste tari si cand vine vorba despre totalul medaliilor, numerele fiind de 30, 29 respectiv 12 medalii.

Venind vorba de patria noastra draga, nu o ducem rau, avand un total de 6 medalii in 6 zile. Cei care ne-au adus medaliile se afla la Tir, unde am obtinut prima medalie de aur urmand doua medalii de argint la Judo unde Alina Dumitru a pierdut din pacata finala impotriva unei brazilience. Nici la capitolul haltere nu stam rau unde avem o medalie de argint si una de bronz. La gimastica artistica se putea mai bine si din spusele Nadiei Comaneci, insa Sandra Izbasa, Catalina Ponor si compania nu au putut obtine decat bronz la echipe, ceea ce inseamna foarte mult is foarte bine.

Astazi se joaca finala la gimnastica artistica feminin la individual compus unde avem sanse sa luam medalii destul de multe unde Sandra Izbasa, Catalina Ponor si Larisa Chelaru au sanse foarte mari sa obtina o medalie straluctitoare. Sa tinem pumnii stransi tuturor sportivilor romani si sa le urmarim pe fete la ora 18:30.

Leave a Reply