Tu ai auzit de anul in care Europa a inghetat ? Se va repeat istoria in 2014 ?

zonia.ro
Share Button

Tu ai auzit de anul in care Europa a inghetat ? Se va repeat istoria in 2014 ?Omenirea s-a confruntat intotdeauna cu calimitati naturale devastatoare , asa este si gerul naprasnic care s-a abatut asupra Europei in anul 1709 .

Dar inainte sa vorbim despre asta vreau sa va prezint freze-de-zapada.blogspot.com , un magazin specializat care pune la dispozitia dumneavoastra o gama variata de freze de zapada de cea mai buna calitate la un pret imbatabil . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.freze-de-zapada.blogspot.com .

Anul 1709 este considerat de catre specialisti cel mai geros an din istoria omenirii , cele trei luni de ger naprasnic care au pus stapanire pe intreaga lume au provacat aparitia foametei si a revoltelor . In 1709 a inceput ‘’ little ice age ‘’ , o era glaciara care a continuat pana in 1850 .

Imaginati-va ca a fost atat de frig incat incat intreaga Scandinavie si Marea Baltica au inghetat , sate intregi din Elvetia au fost atacate de lupi flamanzi , in Venetia laguna inghetata putea fi traversata fara probleme pe patine iar pe coasta de vest a Italiei au murit o multime de oameni din cauza frigului .

Ca urmare a temperaturilor foarte scazute agricultura a avut foarte mult de suferit , intregi plantatii cu nuci , maslini si pomi fructiferi au degerat , ceea ce a condus inevitabil la foamete . Pana la finalul anului aveau sa moara de frig si foame peste un milion de persoane .

Totul a  inceput in data de 6 ianuarie 1709 cand temperaturile au scazut extrem de mult iar timp de 3 luni un ger naprasnic s-a abatut asupra Europei . Imediat dupa aceea a urmat o usoara incalzire care , insa , nu a tinut foarte mult . In scurt timp gerul s-a instalat din nou , din Scandinavia , Italia , Rusia pana pe coastele vestice ale Frantei totul a inghetat . Pe langa pierderile de vieti omenesti s-au inregistrat si extem de multe animale moarte , aceasta fiind o cauza a foametei care a urmat .

Marile , raurile , lacurile toate au inghetat , pana si pamantul era inghetat pana la o adancime de un metru . Astfel un numar insemnat de vitati marine au pierit .

spioneaza.ro

Toata lumea se intreba cum este posibil ca temperaturile sa scada atat de mult in conditiile in care cu un an inainte , in vara anului 1707 s-au inregistrat temperaturi atat de ridicate incat au fost semnalate nenumarate cazuri in care oamenii au murit din cauza caldurii .

O explicatie ar putea fi eruptile vulcanilor Yama din Japonia si Vezuviu din Italia , in 1707  respectiv 1708 . Cantitatea mare de cenusa eliberata in atmosfera poate sa fie cauza valului de ger care s-a abatut asupra Pamantului . De departe , cea mai afectata regiune a fost Europa .

Dar sa fie aceste eruptii adevaratul motiv ? Specialistii in meteorologie sustin ca iernile geroase ce se abat asupra Europei vin in mod normal din Siberia .
Un alt aspect care pune un semen de intrebare este ca prima luna a anului 1709 a fost extrem de furtunoasa , fenomen in urma caruia , in mod normal , se inregistreaza temperaturi  mai ridicate in Europa , nu si in acel an cand temperaturiile extrem de scazute s-au mentinut si dupa luna ianuarie .

Asadar , alte fenomene se fac responsabile de ceea ce s-a intamplat in iarna dintre 1708 si 1709 .  In urmatori ani temperaturile au inregistrate in  timpul iernii au fost mult mai blande , iar in timp acestea s-au normalizat .

Potrivit cercetarilor unui renumit savant rus , seful Departamentului de Cercetari Spatiale , in 2013 se sfarseste era incalzirii globale iar cu 2014 incepe o era glaciara . Sa speram totusi ca aceste previziuni sumbre nu se vor adeveri .

Alte stiri actuale :

1. Cele mai frumoase zece oraşe din lume de vizitat pe timpul iernii
2. Ce nu trebuie să-ți lipsească din mașină iarna Află lista completă!
3. Cum se pregăteşte Capitala de ninsoare: Câte utilaje de deszăpezire vor acţiona în fiecare sector
4. Cum să-ţi dezabureşti mai repede parbrizul la maşină
5. Deszapezirea, “inghetata” in aceasta iarna. “Nu nu a mai venit nimeni la licitatie.”

Leave a Reply